Wijngaard

NAESCAS heeft op 5000 m2 vier soorten druivenrassen aangeplant. Twee witte: Solaris en Palatina en twee rode: Rondo en Regent.

Wijnbouw in Ter Aar
In Nederland komen steeds meer wijngaarden. Jarenlang is vooral op Duitse wijnbouwproefstations gekweekt naar schimmelresistente rassen. Een aantal van die ontwikkelde rassen waren ook nog eens aanmerkelijk vroeger rijp dan we van bijvoorbeeld de Franse klassieke rassen gewend waren. Hiermee is de grens van wijnbouwend Europa enkele honderden kilometers naar het Noorden opgeschoven. Helemaal tot in Ter Aar!

Winkel
In de winkel op het terrein kunt u de NAESCAS wijnen kopen; enkele zijn al in de prijzen gevallen bij de Nationale Wijnkeuringen. Even van tevoren bellen of de winkel wel open is. Mobiel: 06-30958033

Rondleidingen
Er worden rondleidingen gegeven, die u aan kunt vullen met een eenvoudig kaasplankje tot sfeervolle lunch of diner. Waarbij dan ook nog zo veel mogelijk streekproducten gebruikt worden.

Huur uw eigen rijtje
Een andere activiteit is het huren en verzorgen van een rijtje wijnranken. Daarvan neemt u uiteindelijk uw eigen wijn mee naar huis. In het logboek kunt u zien hoe dat er aan toe gaat.